50+ en 75 kg liefde #1 | De eerste ontmoeting

De dag is aangebroken. Eindelijk. De dag waarvan ik nooit had gedacht dat hij zou komen. Maar hij kwam en ik ben nerveuzer dan ooit. Nerveus maar ook met flinke kriebels in mijn buik. Mensen die mij niet kennen zouden dit als een “date” en een verliefdheid beschouwen, maar niets is minder waar. Ik heb vandaag weliswaar wel een ontmoeting met een man, maar niet in die zin. Ik loop nog 1 keer naar de wc, check of ik alles heb en draai dan het slot van mijn voordeur op slot. Ik stap in de auto en zucht een keer diep. Het gaat nu echt gebeuren. Op automatische piloot rijd ik naar de afgesproken locatie. Ergens hoop ik aan de ene kant dat hij er al is. Anders moet ik wachten en op de uitkijk gaan zitten. Ik weet niet eens of we in het restaurant of erbuiten elkaar zouden treffen. Ik weet ook niet eens hoe zijn auto eruit ziet. Als ik later ben dan hem dan ziet hij mij inparkeren, helaas niet mijn sterkste punt. Ik hoop dus maar dat ik toch eerder ben. Terwijl ik de laatste kilometer rijd vraag ik me ook af of we elkaar gelijk herkennen. We hebben weliswaar een hoop foto’s uitgewisseld, maar in het echt is het toch anders. Ik hoor het piepje van mijn telefoon. Een snelle blik op mijn telefoon vertelt mij dat hij er al is. Shit, nu moet ik echt gaan inparkeren waar hij bij is. Even later kom ik ook aan op de parkeerplaats van het restaurant. Gelukkig is er plek genoeg en kan ik mijn auto snel wegzetten. Ik stap uit en loop richting het restaurant en op dat moment zie ik ook een man mijn kant uitlopen. Mijn hart begint te kloppen en het enige wat ik kan denken is: hij is het! Ik begin mijn pas te vertragen. Het is zo spannend. Ik wil wel naar hem toe, maar het is toch een beetje eng.

Thomas, houdt van reizen, geschiedenis en lezen. Dat stond er op zijn profiel op social media. Ik weet het nog als de dag van gisteren. Hij stuurde mij een privé berichtje, omdat hij genoot van de songteksten die ik deelde. Ik was blij en dankbaar voor de complimenten die hij mij gaf. Tegelijke tijd was ik ook voorzichtig. Voorzichtig met vreemde mannen op het internet. Ik kreeg wel vaker berichtjes en sommige waren seksrelateerd, waarom dat soort mensen niet op een dating app zaten was mij een compleet raadsel. Toch voelde het wel goed met deze man, de man die zichzelf Thomas noemde. Maar ik bleef voorzichtig, ook toen we aan de praat raakten online. Hij vroeg mij dikwijls om hem te bellen, maar ik durfde vaak niet. Soms maakte het hem ongelukkig, als het niet goed met mij ging en ik liet niets van mij weten. Maar die berichtjes heten misschien wel privé berichtjes, maar ik had een ander idee van privé. Toch belde ik hem paar maanden later op. Het ging niet goed met mij en het maakte hem verdrietig. Het was een impulsieve actie van mij. En ik vergat ook nog eens mijn nummer af te schermen. We raakten gelijk aan de praat. Of eigenlijk hij. Maar dat vond ik niet erg, telefoneren was toch niet echt mijn ding. En ik zou daarna toch wel weer zijn nummer verwijderen uit mijn telefoon. Maar ik verwijderde hem niet uit mijn telefoon. We stuurde elkaar dagelijks berichtjes met foto’s en lappen tekst. Het contact werd intenser en intenser. En de drang naar de eerste afspraak werd alleen maar groter. De eerste, want beiden waren we ervan overtuigd dat er meer zouden volgen.

Disclaimer: Dit is een nieuwe serie van een boek. Het is niet autobiografisch maar met een flinke dosis fantasie geschreven 😉

EreadersEreaders