5 redenen voor geen shopblog

In de wondere wereld van bloggen, zijn shopblogs heel bekend. Ook ik vind het erg leuk om mijn gekochte producten aan jullie te laten zien. Echter, mijn laatste shopblog, dateert uit december(oké, op de agenda na).  Vandaag laat ik dan ook een keerzijde zien van shopblogs, redenen om even geen shopblog te maken.

Geen zin om te shoppen

Ik weet het, shoppen wordt vaak gezien als heel belangrijk als je een blog hebt. En ja, ik ben ook nog eens een vrouw, maar soms heb ik echt momenten dat ik mezelf al amper naar de supermarkt kan slepen.

Wel shoppen, maar alleen voor cadeau’s

Als ik een cadeautje voor iemand koop, blog ik er niet over. Ik vind dat niet helemaal eerlijk voor de persoon zelf. Ik heb de beslissing genomen om mezelf op internet te zetten, maar daar wil ik anderen niet toe verplichten, zelfs een cadeau voor iemand zet ik dus niet op internet.

Grootverpakkingen

Bepaalde spullen, zoals tandpasta en doucheschuim, koop ik altijd groot in. Ik hoef hiervoor dan minder vaak naar de winkel en ik ben minder geld kwijt.

Teveel prullaria

Zowel de Action als de Xenos kunnen je verleiden om allerlei leuke spulletjes te halen voor in huis. Mijn vriend was er pasgeleden helemaal klaar mee, alle beeldjes en toestanden die op de tafel, de kast en in de vensterbank stonden. Hij heeft alles opgeruimd in een doos. Hoewel ik niet veel prullaria koop, heb ik al vanaf kinds af aan een “beeldjesverzameling”. Dus ik denk niet dat ik hem blij maak met nieuwe spulletjes.

Spullen moeten een functie hebben

Alles wat je koopt kost geld. Er zijn helaas teveel spullen die niet een lang leven hebben. Denk aan producten die snel lelijk worden, impulsaankopen en doucheschuim die toch niet lekker ruikt. Zonde van het geld en zonde dat dit weer bergen afval oplevert.

Wat zijn voor jou redenen om geen shopblog te maken?

4 Comments

  1. Nou, dit is nog eens origineel!!! Al dat ge-koop, al die impuls aankopen. Alle prullaria. Geen zin. Wat een herkenbare dingetjes. Ik kan mezelf soms ook amper naar de supermarkt slepen. Ik geef je groot gelijk dat je geen schop log geeft. Lekker anders!!

  2. Haha… mijn reden is.. ik vind er echt niets aan. Shopblogs boeien me totaal niet. Ik vind het echt niet interessant wat iemand bij de Action heeft gekocht of wat er aan make-up spullen bij is gekomen. Ik klik dan ook altijd direct weg. Dus laat staan dat ik er zelf één zou beginnen. Ik heb het idee dat ik boeiendere dingen heb te vertellen. Ik vind het gewoon niet interessant om te schrijven over dingen die ik heb gekocht. Ik vind het heus niet storend als iemand iets heeft gekocht en daar laaiend enthousiast over is en daar eens over blogt. Maar mijn interesse ligt er gewoon niet in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*