10 tips voor een onbezorgde vakantie

Het is weer vakantietijd! Veel mensen gaan binnenkort weg, of zitten al op het strand, in een bungalow of voor hun tent. Sommige mensen (zoals ik) zijn al geweest. Hoe dan ook, ik geef je graag gouden tips, want vakantie geeft maar al te vaak stress.

vw-camper-336606

Schrijf een goed lijstje

Het klinkt zo simpel, maar makkelijk is een lijstje maken voor de vakantie niet. Ik ga hier misschien ook binnenkort een nieuwe blog over maken. Maar waar het op neer komt, een goed lijstje doet wonderen. Op een goed lijstje staat echt alles, dus ook alles waar je niet zo snel aan denkt, zoals pannenlappen, adressenboekje, telefoonlader, tandpasta, je favoriete geurtje of wat dacht je van de lucifers?

☑ Maak een ruime planning

Wil je in een uur de tassen inpakken, de auto inpakken en de laatste afwas wegwerken? No way dat dit gaat lukken.

☑ Bedenk goed wat je onderweg nodig hebt

Je hebt het vast wel een keer meegemaakt, je komt langs een meertje en je wilt foto maken, je fotocamera maakt toch iets mooiere foto’s dan je telefoon. Of wanneer je midden in de Stau zit op de Deutsche Autobahn, blijkt je lunchpakketje zich in een tas in de kofferbak te vinden.

spring-276014

☑ Technologie is niet alles

Theoretisch is het mogelijk dat je tomtom er een keer mij uitscheid. Liever denk je daar niet aan. Ook denk je liever niet aan een slechte wifiverbindingen en hoge telefoonkosten. Wees er wel op voorbereid, print de route uit en schaf een heerlijke ouderwetse wegenkaart aan. Schrijf ook belangrijke adressen op van een supermarkt, bank en apotheek bij je vakantieadres.

☑ De uitvinding van taalboekjes

Misschien ken je deze boekjes wel. Je kunt hierin de meest voorkomende zinnetjes vinden van een taal. Handig als je vocabulaire toch niet zo breed is, als dan je dacht!

☑ Weer

Wees erop voorbereid dat het weer altijd kan veranderen, dus neem ook je paraplu en je warme trui mee en niet alleen je korte broek.

umbrella-691229

☑ Pas je een beetje aan

Wanneer je in een ander land bent, kunnen daar andere gebruiken of regels zijn. Probeer je een beetje aan te passen. Wanneer je je een beetje aanpast, zul je merken dat mensen beter met je omgaan en je veel meer gedaan krijgt.

☑ De euro?

Een beetje een inkoppertje natuurlijk, maar het is toch altijd wel handig even te checken met welke valuta betaald wordt in je vakantieland, zodat je je hierop kunt voorbereiden.

☑ Brokkenpiloot?

Je hoopt natuurlijk heelhuids weer thuis te komen, maar dat weet je natuurlijk niet van te voren. Neem altijd basis verbandspullen of een verbanddoos mee. Overigens blarenpleisters zijn ook geen overbodige luxe

☑ Geniet

Voor veel mensen is de aanloop naar de vakantie stressvol omdat er zoveel geregeld en voorbereid moet worden en er niks vergeten mag worden. Probeer hier toch van te genieten, want je bent toch liever aan het inpakken dan dat je op kantoor zit?

Ik hoop dat je wat aan de tips hebt en een onbezorgde vakantie tegemoet gaat!

summer-814679

Liefs Irene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*