Zeg maar ja: Hardlopen in de regen

Mensen die al langer mijn blog lezen, zullen wel weten dat ik een echte hardloopfanaat ben. Ik vind het heerlijk om er paar keer per week op uit te gaan. Ik ren dan door weer en wind en kan me dan even het gelukkigste mens op aarde voelen. Maar wat is er nu zo tof aan in de regen hardlopen?

Verklaar me maar voor gek

Ja, dat is wat veel mensen doen. Voor je lol in de regen hardlopen. Natuurlijk spoor je dan niet helemaal. Maar dat is misschien ook iets wat past bij mijn karakter. Als jij zegt dat ik iets niet kan, dan doe ik het juist.

Gezond

Hardlopen in de regen is best gezond. Er zit namelijk veel zuurstof in de lucht. Ik merk aan mezelf dat ik ook beter loop in de regen en in de wind.

Het maakt je sterk

Toen ik vroeger nog wedstrijden liep, merkte ik dat ik er veel profijt van had, als ik in de regen had getraind. Wanneer het regende en waaide op de wedstrijddag, was ik op mijn best. Mijn lichaam was gewend aan het weer en voelde sterk aan.

Neem wel een douche

Kom je zeiknat thuis van je hardlooprondje, vergeet dan niet om een douche te pakken. Te lang in natte en koude kleren lopen is natuurlijk niet heel goed voor je spieren en je weerstand.

Sport jij weleens in de regen?

4 Comments

  1. Respect! Ik kan mij er wel iets bij voorstellen, het gevoel van vrijheid, de adrenaline. Vaak als ik iemand in de regen zie hardlopen denk ik: Ach, gossie..wat vervelend voor hem/haar, maar het kan dus ook zijn dat andere mensen dat juist heel fijn vinden!

  2. Jazeker. Alleen om erin te beginnen vind ik moeilijker, dan wanneer het begint wanneer ik al loop. Qua ademhaling is hardlopen in de regen inderdaad ideaal!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*