Waarom ik geen Instagram meer heb

Misschien is het je wel opgevallen, ik heb geen Instagram meer. Geen foto’s meer en geen selfies. Mijn wereld in foto’s is niet meer. Waarom dit zo is lees je in deze blog.

Weet je het heel zeker?

Misschien denk je dat nu wel bij jezelf. Een blog promoten gebeurt immers vaak via social media. Ik snap je verwarring. Maar ik ben gewoon klaar met Instagram. Ik meldde me ooit aan, omdat veel mensen dat doen en het goed zou zijn voor mijn blog. Maar Instagram voelt voor mij als een verplichting en dat vind ik niet fijn. Daarnaast plaatste ik weinig interessante foto’s. Het merendeel waren selfies en foto’s over eten.

Ik kreeg steeds meer en meer een hekel aan het “wereldje”

Ik vind het “wereldje” op Instagram eigenlijk helemaal niet fijn. Ik kreeg heel vaak meldingen van onbekende personen die mij gingen volgen, vervolgens volgde ik hun ook. Ik was immers blij met iedere volger. Naïef dat ik was. Maar deze personen zijn er alleen op uit om meer volgers te krijgen en ontvolgen je dus.

Daarnaast heb je ook mensen die een of ander programma gebruiken die automatisch random likes geeft. Allemaal fake dus. Gewoon om meer volgers te krijgen. En deze personen krijgen vaak opdrachten van bedrijven, omdat ze zoveel volgers hebben. En dan heb ik het nog niet eens over volgers kopen.

Ben ik jaloers? Nee absoluut niet. Maar ik heb gewoon geen zin meer om me in dat wereld te begeven.

En nu?

Wees niet bang, ik zit nog gewoon op Feesboek, Twitter en Youtube. En natuurlijk gebeurt daar ook weleens wat. Maar ik vind deze andere vormen van social media nog wel leuk en dat scheelt natuurlijk een hoop.

En jij? Op welke social media ben je actief?

16 Comments

 1. Ik zit op verschillende social media-plekken, maar ben me heel bewust van de oppervlalkigheid van alles, zelfs van NEP-pageviews op mijn blog. Bijv. lezers van mijn blog uit Rusland, nee, dat geloof ik niet.

 2. Overal op social media waar mensen je toevoegen altijd voorzichtig zijn met wie je terugvolgt. Veel volgers is mooi, maar niet als ze je niet ‘oprecht’ volgen. Ik heb 3 Instagram accounts en daar nog altijd veel plezier in. Zag lang het nut niet in maar vind het echt handig.

 3. Ik vind het jammer dat Instagram niet meer zo spontaan is als eerst, dat mis ik wel! Ik houd enorm van mooie plaatjes kijken dus wat dat betreft is de app wel erg tof.

 4. Ik vind Instagram eerlijk gezegd ook weinig toevoegen. Ik doe het omdat het handig is voor mijn blog. Maar ik heb het ook, al die nep volgers etc… Ik plaats gewoon wat ik leuk vind en maak geen wetenschap van Instagram, zoals dat iedere afbeelding een soort van perfect plaatje wordt die bij de rest past. Gaat enorm veel tijd in zitten en die tijd gebruik ik liever voor mijn blog.
  Ik geloof het ook niet dat als iemand 10.000 volgers heeft dat die mensen echt daadwerkelijk al je posts volgen. Instagram gaat voornamelijk om de getallen voor de PRbureau’s, jammer vind ik dat.

 5. R

  Ik zal je uit een droom helpen, bij feestboek etc. werkt het net zo.
  Alles één pot nat.
  Met één wezenlijk verschil.
  FB is elitair. FBI achtig. Een controle middel. Ze weten alles van ons.

 6. R

  Ik zal je uit een droom helpen, bij feestboek etc. werkt het net zo.
  Alles één pot nat.
  Met één wezenlijk verschil.
  FB is elitair. FBI achtig. Een controle middel. Ze weten alles van ons.
  Groet

 7. Ik ben nog nooit op insta geweest dus kan er niet over oordelen. Maar ik erger me vaak aan die zogenaamde social media. Zo sociaal is die helemaal niet of is de betekenis van sociaal veranderd? Nee ik ben heel voorzichtig altijd wie ik toevoeg, ik heb op twitter bijv. al heel veel mensen geweigerd en sommige die hardleers zijn zelfs geblokkeerd. Ik heb naast twitter en f*ckbook nog een blog en Google+ “waar precies hetzelfde opstaat als op mijn blog, is allemaal doorgeschakeld” en een YouTube kanaal maar ik heb nog nooit een filmpje geüpload.

  • Irene

   Nee sociaal is het niet. En volgesmij is het oorspronkelijk ook niet bedoeld voor dit soort doeleinden. Maar dat is een andere discussie.

 8. Volgens mij is het in het leven echt zo: Facebook óf Insta. Ik ben intens fan van Insta, puur omdat mijn privé-netwerk daar actiever op is dan op Facebook en je niet iedereen z’n drama-verhalen hoeft te lezen, simpelweg omdat er geen verhalen getypt worden maar foto’s geplaatst worden. Hooray! Nu heb ik voor mijn blog wel weer Facebook aangemaakt en merk gewoon dat ik er wat onrustiger door wordt. Er is zoveel te zien / doen… Én maar doorklikken, haha. Maar we moeten overal onze balans in vinden en als jij dat vindt door je Insta te verwijderen, good for you!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*