TAG: RUN BABY RUN

Het is al een tijdje geleden dat ik een leuke tag heb ingevuld. Ik vond het daarom wel weer tijd voor een tag. Omdat ik al een tijdje niets over hardlopen heb geschreven vind ik dit een mooi moment om deze dingen met elkaar te combineren. Deze tag vond ik bij Annemerel.

– Wanneer ben je begonnen met hardlopen?

Op mijn 15de ben ik echt begonnen met hardlopen. Ik heb dit toen opgebouwd naar maximaal 20 km. Ja, ik was  15 toen ik voor het eerst 20 km liep! Ruim een jaar later begon ik mee te lopen met wedstrijden. Eigenlijk was ik het begin helemaal niet van plan om wedstrijden te blijven lopen, maar toen ik gelijk 5de werd bij de senioren(ik was toen nog B junior) wilde ik er toch meer uithalen.

In 2014 ben ik gestopt met hardlopen, ik was in behandeling voor mijn eetstoornis en hardlopen en een eetstoornis zijn geen goede combinatie. Na meer dan 2 jaar niet meer gelopen te hebben, ben ik afgelopen najaar weer gestart.

– Waarom ben je (in eerste instantie) gaan hardlopen?

Ik heb altijd een marathondroom gehad. Keek vroeger al naar de marathon op tv. Echter ik vond het toen ik 15 was ook wel fijn om wat af te vallen. Mijn eetstoornis was al een beetje aanwezig.

Toen ik in het najaar begon, wilde ik vooral fitter worden en meer energie krijgen.

– Ben je altijd een hardloper geweest, of stond hardlopen voor jou gelijk aan steken in je zij?

Ik weet het niet. Ik heb rennen altijd wel leuk gevonden. Maar ik heb geen lopers bouw. Toch vind ik heel veel andere sporten ook erg leuk. Ik ga ook graag een rondje fietsen. Wel ben ik altijd wel sportief geweest.

– Loop je het liefste alleen of samen?

Allebei. Het is leuk om samen te lopen, maar soms moet ik ook wel mijn hoofd leeg maken.

– Wat is je favoriete hardloopschoen?

Eigenlijk de Asics. Ik heb jarenlang Asics schoenen gehad, totdat ze de schoen die ik altijd had compleet hadden veranderd. Die stomme mensen van de asics, ik moest opzoek naar een nieuwe schoen. Ik ben Brooks gaan dragen. Toch zijn Brooks zwaardere schoenen en dat voel je als je loopt. Ik heb altijd een soort blok in mijn schoen. Anders ga ik naar binnen lopen.

– Waar loop je normaal gesproken?

Eigenlijk gewoon bij ons in de buurt. Doordat ik kleine afstandjes loop, maak ik vaak dezelfde rondjes.

– Wat is het gaafste rondje dat je ooit gelopen hebt (afgezien van wedstrijden)?

Oei, dat is een lastige. Ik vind lopen met sneeuw altijd iets magisch hebben. Vooral omdat veel mensen moeite hebben om alleen al te wandelen in de sneeuw. Ook vind ik hardlopen in de sneeuw heel rustgevend.

– Wat is het grootste drama dat je onderweg hebt meegemaakt?

In 2011 liep ik mee met een wedstrijd in Huizen. Ik werd net na de start omvergelopen door een grote vent. Tja ik ben 1,61 en een man van 2 meter die dan een flinke duw geeft.. De man die dat geflikt heeft, heeft mij daarna nooit meer overeind geholpen of sorry gezegd. Nee hij is gewoon doorgerend. Ook de mensen van de organisatie hebben niks gedaan om te helpen, want als je op de grond ligt en er gaan honderden mensen rakelings langs je heen, zie dan maar eens veilig overeind te komen. Daarnaast heeft het mij heel erg veel tijd gekost.

– Heb je al wel eens een wedstrijd gelopen? Wat was je eerste wedstrijd?

Ik heb ontzettend veel wedstrijden gelopen, allen met een eigen verhaal.

– Als je al een wedstrijd hebt hardgelopen, wat is de mooiste wedstrijd die je ooit gelopen hebt?

Oei. Het NK junioren 10 km in 2012 was heel gaaf. In december 2013 heb ik de strandrun in Noordwijk gewonnen. Ik kreeg toen mijn prijs van Edwin van de Sar. De eerste keer de molenloop in Aarlanderveen(2010)  was ook erg gaaf, ik werd toen voor het eerst 2de en mocht op een groot podium.

– Doe je naast hardlopen ook nog andere sporten om je hardlooptraining te ondersteunen?

Ik fiets af en toe, maar meer omdat ik fietsen leuk vind. Echter ik fiets niet meer dan 1x per week. Mijn  spieren in mijn bovenbenen groeien erg snel, waardoor ik al snel mijn broeken niet meer aankan..

– Wie of wat is jouw grootste inspiratie op hardloopgebied?

Op dit moment heb ik niet echt voorbeelden.

– Wat is jouw top 5 powersongs?

Ik luister geen muziek tijdens het lopen. Geniet liever van alles om mij heen.

– Wat is de langste afstand die je ooit gelopen hebt?

30 km tijdens Groet uit Schoorl in 2014.

– Wat is jouw grootste doel op hardloopgebied?

Gewoon lekker lopen.

Doe jij aan sport?

8 Comments

  1. Leuke tag! Ik wist helemaal niet dat je wedstrijden liep. Heb vroeger ook veel hard gelopen, maar had geen zin in wedstrijden. Het ging mij meer om lekker buiten te lopen. Ik loop al jaren niet meer… Was er ineens klaar mee. Veel loop plezier gewenst.

  2. Leuke tag. ik heb altijd diep respect voor mensen die sporten, ik kan niet goed hardlopen (mijn knie en te lui ook nog)
    Wat zo een man doet is onvergeeflijk, sport verbroedert zou je zeggen maar er zitten altijd wel een paar mindere die er altijd tussen lopen.

  3. Leuke tag! Ik heb vroeger ook best veel hardgelopen, maar op een gegeven moment kreeg ik last van mijn banden dus ben ik er maar mee gestopt. Nu sport ik vooral met Blogilates.

  4. Wat goed dat je zulke afstanden kunt hardlopen! Ik heb het in een grijs verleden ook eens geprobeerd, maar het is geen sport voor mij. Tegenwoordig hou ik het maar bij fietsen…

  5. Leuk verhaal, ik heb niets met sport zowel actief als inactief. Ben blij dat we deze zomer geen groot toernooi of zoiets hebben. 😉 Maar vind het stoer van je dat je ondanks alles toch lekker gaat hardlopen, doe ik je niet na maar ben ook een stevige roker en mag ook niet sporten van mijn artsen. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*