Review: Erwtensoeppakket van de Lidl

Deze week heb ik eindelijk voor de eerste keer erwtensoep gemaakt. En eerlijk is eerlijk, ik ben best trots op mezelf. Vandaag review ik het erwtensoeppakket van de Lidl.

Het erwtensoeppakket

Ik had altijd al een keer erwtensoep willen maken. Echter, het kwam er maar niet van. Ik wist eerlijk gezegd ook niet hoe ik erwtensoep moest maken in een acceptabele hoeveelheid. Ik wil namelijk niet de hele week achter elkaar erwtensoep eten.

Wat zit er in dit pakket?

 • Een zakje spliterwten
 • Ui
 • 2 wortels
 • Een stuk knolselderij
 • Prei
 • Selderij
 • Laurierblad

Wat moest ik zelf toevoegen?

 • 1,5 liter water
 • 500 gram schouderkarbonade*
 • 1 rookworst
 • Zout en peper

* uiteindelijk heb ik alleen voor de rookworst gekozen. Wij aten er namelijk ook nog brood bij en anders was het veel te veel geworden.

Wat vond ik ervan?

Ik vond de soep heerlijk. Ik moest vrij lang in de keuken staan(90 minuten!), maar dat was het echt wel waard. De soep was heerlijk vers. Op het pakket staat 4-6 personen. Wij hebben er 2 dagen met zijn tweeën van gegeten. Wij hadden er dan natuurlijk wel minder vlees in. De beschrijving op het pakket was erg duidelijk. Het was ook fijn dat de bereidingstijd op het pak ook klopte met de daadwerkelijke bereidingstijd.

Het is fijn om op deze manier verse erwtensoep te kunnen maken.

Het resultaat

Waar kun je dit pakket kopen?

Je kunt dit pakket t/m zondag 12 november kopen bij de Lidl. Het pakket kost €2.59.

4 Comments

 1. Wat toevallig! Wij waren net bij AH om de “duurzame” kaart van de postcodeloterij te verzilveren en toen zagen wij ook een erwtensoep pakket liggen (1,99… was afgeprijsd) Heerlijk! Wij zijn er ook dol op, en dan eten wij het vaak met roggebrood, kaas of katenspek met mosterd. Dan zit je mega vol na een kom.
  De soep staat nu te pruttelen en morgen gaan wij het eten 🙂

 2. Lekker bezig en ik ben blij dat je meteen voor de Lidl hebt gekozen. Bij het fatcat paleis de AH hebben ze het ook maar daar is het duurder en niet zo lekker. Je kunt ook lekker variëren met erwtensoep. Ik ben zelf niet zo’n fan van winterpeen/wortel en dus kun je in plaats daarvan ook kiezen voor aardappel. Schouderkarbonade laat ik er ook altijd uit, in plaats daarvan doe ik 200 gram spekblokjes/reepjes waardoor de soep een wat steviger smaak krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*