Persoonlijk: Later als je groot bent(Hee dat ben ik al!)

Hier in het westen hebben we het relatief goed, we kunnen naar school en we kunnen zelf bepalen hoe we ons leven indelen. Prachtig toch? Ik weet niet hoe oud jij was toen voor het eerst de vraag gesteld werd wat je wilde worden? Bij mij speelde dit al op de basisschool. Ik vond het oprecht leuk die interesse. Toen ik op de middelbare school kwam werd dit alleen maar erger. Opeens moest ik profielkeuzetesten invullen, beroepstesten doen en een vakkenpakket kiezen. Tijdens het invullen van de profielkeuzetesten kwamen continue alle profielen eruit i.p.v. eentje. Ook de beroepstesten waren geen succes, de uitslag wisselde steeds.

chaos-391652_640

Inmiddels heb ik al heel veel willen worden sinds mijn geboorte: zangeres, kraamverzorgende, hovenier, medewerker dierentuin/asiel, journalist, leraar basisschool, sociaal pedagogisch hulpverlener, mensendiecktherapeut, fysiotherapeut, Diëtist, voedingsdeskundige, schrijver voor de Allerhande, ergotherapeut, neuroloog, activiteitenbegeleider, pedagogisch medewerker kinderopvang. Jeetje wat een lijst! En volgesmij is de lijst nog niet compleet. Want we hebben het nog niet gehad over alle interesses, hobby’s, bezigheden en toekomstdromen.

Jarenlang heb ik me afgezet tegen dit hele gebeuren, ik voelde me machteloos dat ik mijn plek niet kon vinden. Totdat ik op internet las over multipotentialite. Wanneer je een multipotentialite bent, dan heb je moeite met kiezen, wil je alle mogelijkheden benutten en vind je heel veel interessant totdat je er alles van weet, want dan raak je erop uitgekeken. Dit gaat over carrière, opleidingen en interesses.

keyboard-1395316_640

Natuurlijk is het niet de bedoeling om mezelf in een hokje te plaatsen, maar het is fijn te weten dat er meer mensen op de aardkloot lopen die precies zo zijn als mij. Daarnaast zie ik dit alleen maar als een superkracht. Nu ik dit weet, kan ik juist mijn talenten beter inzetten en weet ik waar mijn valkuilen liggen.

En weetje, het is niet erg om niet altijd te weten wat je wilt, hierdoor kun je juist veel meepakken van het leven!

colorful-1254432_640

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*