Over mijn nieuwe baan

Ik heb veel vragen mogen ontvangen over mijn nieuwe baan en vandaag ga ik daar meer over vertellen! Wat voor werk doe ik nu en hoe bevalt het? Je leest het allemaal hier.

Een part-time baan

Ik werk nu als huishoudelijke hulp bij mensen thuis. Dus ik stofzuig, stof, maak badkamers, keukens en wc’s schoon, maar ook bijvoorbeeld ramen zemen behoort tot mijn taken. Ik had dit werk al eerder gedaan, maar dan in de thuiszorg. Ik vond het destijds heel leuk bij de thuiszorg, maar het invalwerk maakte mij vreselijk moe. De ene week werkte je bijna 35 uur en de andere week 0 uur. En daardoor wende het nooit, maar werd ik juist ontzettend moe. Nu werk ik part-time en heb ik genoeg momenten om rustig aan te doen.

Ideale baan

OkΓ© deΒ  ideale baan bestaat misschien niet, maar deze baan voelt perfect. Doordat ik vaste klanten heb, heb ik een vast rooster en dat geeft heel veel rust. Ook leer je de klanten kennen, waardoor je goed weet wat er van je verwacht wordt. Ik werk er nu iets meer dan twee maanden.

Buitenshuis werken

Veel mensen kennen mij van de online-wereld. En ik moet ook zeggen, ik vind bloggen, teksten schrijven, geld verdienen op internet nog steeds tof. Maar het allergrootste nadeel is dat je altijd binnen zit. Natuurlijk kun je ook in een bibliotheek werken, maar in praktijk kwam daar weinig van terecht. Wat ik ook een nadeel vond, was dat ik altijd maar bezig bleef.

Ik heb wel moeten zoeken, naar iets wat paste bij mijn wensen. Het idee om buitenshuis te werken, was er al langer, maar ik twijfelde vaak wat ik moest doen en of ik het vol zou houden. Ik ben daar best een tijdje mee bezig geweest. In die tijd kwam ik er ook achter dat ik toch wel het beste gedij met rust en regelmaat. Zonder rust en regelmaat raak ik snel overprikkeld, waardoor ik ook weer sneller moe ben. En steeds weer nieuwe situaties, maken mij onzeker. Ik weet dan niet wat er van mij verwacht wordt, waardoor ik vreselijk perfectionistisch wordt. En dan loop ik mezelf voorbij.

Hoe gaat het nu?

Ik vind nog steeds het werk erg leuk en ik merk dat door mijn vaste rooster, ik zelfs meer energie heb gekregen. Wanneer het weekend is geweest, sta ik weer te popelen om te beginnen.

Ben jij blij met je baan?Β 

11 Comments

 1. Klinkt goed Irene. Ik heb geen baan zoals je weet, ik mag door al mijn ziektes niet werken van mijn artsen. Goed dat je weer enige regelmaat hebt en het ook naar je zin hebt. Het weekend is zo voorbij dus voor je het weet mag je weer aan de bak. Have fun. πŸ˜˜πŸ˜‰

 2. Ik heb dat ook een tijdje gedaan. Ik vond het wel zwaar maar ik heb het nog redelijk lang volgehouden. Het scheelt echt of je een leuk huis/bedrijf treft, want dan is het goed te doen. Er waren ook wat adressen bij wat ik helemaal niets vond en dan is de lol er snel vanaf.
  Ik vond het leuk bij een werkend stel, met kind om daar alles schoon te maken. Zij waren echt enorm blij om weer thuis te komen in zo een schoon huis! Jammer genoeg gingen ze verhuizen anders had ik er vast langer gewerkt πŸ™‚

  • Irene

   Wat leuk om te horen dat jij het werk ook hebt gedaan! Had ik helemaal niet verwacht. Ik ben gelukkig blij met mijn adresjes.

 3. Wat leuk dat je terug als huishoudelijke hulp werkt. Fijn om te lezen dat je het naar je zin hebt. Ik kan me voorstellen dat je blij bent dat je terug onder de mensen bent.

 4. Fijn dat je ritme hebt nu! Ik vind het ook altijd erg fijn om te weten hoe of wat. Zo kan je alles plannen en is er tijd voor huishouden, boodschappen en niet te vergeten, DE BLOG haha!

 5. Heel goed om te lezen Irene! Zo fijn dat dit zo goed aansluit op wat je wil πŸ™‚ heel begrijpelijk trouwens dat je liever niet hele dagen binnenzit.. Het is veel fijner om lekker veel op pad te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*