Mijn ervaring met online teksten schrijven

Dat ik graag blog weten jullie allang. Maar ik schrijf ook graag online teksten. Buiten dat het je wat centjes oplevert, kan het ook goed zijn voor je ontwikkeling als schrijver. Ik laat een aantal sites zien en deel mijn ervaring daarover.

Infonu

Ik denk dat Infonu wel de bekendste is in dit rijtje. Je kunt voor deze site informatieve artikelen schrijven. Je kan over vanalles schrijven, maar de teksten moeten wel objectief blijven. Je verdient geld als je je aanmeldt bij Google Adsense.

Ik vind het fijn een platform, maar ze kunnen bij de redactie best kritisch zijn. Iedere tekst wordt ook altijd gekeurd. Toch merk ik dat ik iedere keer weer wat van leer.

Foobie

Deze website lijkt op Infonu, maar is minder bekend. Er staan minder artikelen op. Ook hier kun je weer geld verdienen met Adsense. Op deze website kun je objectiever schrijven  en zelfs je eigen mening vormen.

Het platform werkt fijn. Het percentage wat je krijgt is hoger dan Infonu, maar de website is ook minder bekend in google. Daarnaast krijg je weinig kritiek.

Grabbits

Dit is een website waar je geld kunt verdienen door je ervaring te delen. Mij leek dit erg leuk en ik besloot me pasgeleden aan te melden. Je zou per ervaring al een bedrag krijgen en daarnaast zouden er advertenties over je tekst komen van Google Adsense.

Helaas is mijn ervaring niet zo goed. Ik heb heel veel tijd gestoken in mijn tekst om daarna dagenlang te wachten op goedkeuring. Opeens veranderde mijn status en stond erbij dat ik niet optijd de wijzigingen doorgevoerd had in mijn tekst. Uhm pardon? Welke wijzigingen? Ik heb iedere dag een aantal keer ingelogd. Gevolg hiervan is, dat ik de tekst totaal voor niets heb geschreven, want ik kan de tekst niet meer plaatsen.

Textbroker

Dit is een Duits tekstbureau. Je kunt hier Nederlandse teksten schrijven. De teksten worden zowel beoordeeld door de klant als door Textbroker zelf. Je schrijft op een bepaald niveau dat uitgedrukt is in sterren. De hoeveelheid sterren dat je krijgt is afhankelijk van je niveau. Je kunt dan ook alleen maar teksten uitkiezen van je niveau of lager.

Ik schrijf graag voor textbroker. Er staan niet altijd teksten tussen die passen bij mijn niveau. Ook is de vergoeding niet hoog. Maar ik vind het leuk en dat is het belangrijkste.

Tot slot

Op dit soort websites is de vergoeding (in het begin) niet zo hoog. Je moet het ook echt zien als een extraatje en je moet het leuk vinden om op internet te schrijven.

Schrijven jullie online?

14 Comments

  1. Leuke tips! Zelf heb ik hier wel eens naar gekeken, maar eigenlijk is het makkelijker voor mij om mij alleen op mijn blog te focussen, ook al vanwege de beperkte tijd die ik daarvoor heb haha.

  2. Wat grappig, ik wist helemaal niet dat dit soort websites bestonden. Ik ken wel TipsbyTrips (of zoiets). Daar kun je voor een klein bedrag over je reiservaringen schrijven voor bezoekers. Zelf heb ik het nog nooit gedaan, maar ik vond het wel een leuk initiatief.

    • Irene

      TipsbyTrips ken ik ook. Alleen nog steeds niets voor geschreven. De omschrijvingen zijn vaak groter dan hetgeen wat je moet schrijven. Schrikt mij een beetje af haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*