Wat is er aan de hand op Wijzermetirene?

Tja, waar moet ik beginnen? Ten eerste hoop ik dat jullie weinig last ondervonden hebben van wat er allemaal achter de schermen gebeurt. Zoals jullie misschien hebben kunnen zien, is het op zondag de laatste tijd stil op Wijzermetirene. Ook op social media is het stiller dan normaal. Ik vertel je graag waarom.

Dipje?

Ik had al een tijdje het gevoel dat het niet zo lekker ging.  Ik had het gevoel in een dipje te zitten. Ik dacht eigenlijk wel dat het vanzelf over zou gaan. Helaas bleek dat niet het geval. Sinds anderhalve week weet ik dat ik een milde depressie heb. Er is gelijk een afspraak gemaakt voor de psycholoog aankomende week. Ik moest best schrikken toen ik het hoorde. Ik een depressie? Inmiddels zijn er een hoop dingen ook wel op zijn plaats gevallen. Alleen denk ik dat deze depressie er al langer zit dan ik dacht.

Wat probeer ik te doen?

Ik probeer zoveel mogelijk. Ik heb al paar keer online gechat met een hulpverlener. Er zijn verschillende websites waar dit kan. Ik kan dit ook iedereen aanraden die te maken heeft met problemen. Verder heb ik nu een huishoudschema. Ik kreeg op mijn slechtste moment het huis niet meer schoon, omdat ik heel veel in bed lag.

Ik probeer nog steeds naar buiten te gaan en leuke en sociale dingen te ondernemen. Al kost het mij moeite. Ik heb moeite om naar buiten te gaan, die drempel is onwijs hoog. Ook sociaal doen kan me soms moeite kosten, ook online.

Ik sport nu 3x keer week. Ik merk dat dat een goed medicijn is tegen de depressie

Wat doe ik niet?

Ik probeer momenteel weinig ingrijpende beslissingen te nemen. Ik merk dat de depressie mij op de één of andere manier impulsief maakt. Daarnaast merk ik dat ik soms meer moe ben. Toch geef ik niet steeds toe aan die moeheid, want in bed blijven maakt alles nog slechter. Ik merk dat mijn concentratie nog weleens aan de wandel gaat. Ik probeer me daar maar het minst druk over te maken, anders blijf ik in een negatieve spiraal zitten.

En nu verder?

Ik hoop natuurlijk zo snel mogelijk op de knappen, maar ik overhaast niets. Ik ben heel erg benieuwd wat jullie reacties zijn. Ik heb dit namelijk nog aan weinig mensen verteld. Ik ben namelijk best bang voor vooroordelen. Ik ben ook bang dat mensen mij niet serieus nemen. Toch is het serieus geen goede zaak, als je je zo beroerd voelt. Het opschrijven was voor mij de juiste manier, want zo kan ik me goed uiten.

5 Comments

 1. Lieve Irene, ik denk dat het woord depressie onjuist gekozen is in deze.
  Ik herken veel van je symptomen maar dat heeft niets te maken met depressie maar met innerlijke veranderingen. Ik weet niet of je bekent bent met de volgende quote? You are a spiritual being having a human experience. Ikzelf maar ook veel van mijn vriendinnen/vrienden gaan door precies hetzelfde procest.

  En het heeft echt niets te maken met depressies maar met innerlijke veranderingen die gaande zijn. De mensheid word op het moment naar een hoger plan getrokken. Dit betekent dat de trillingsfrequentie moet worden verhoogt. Door deze frequentie verhoging worden oude wonden die we in dit en vorige levens hebben opgelopen naar boven getrild. Het is aan ons om die verwondingen nog eenmaal goed te bekijken, er van te leren, vergeving te schenken aan alle betrokkenen inclusief onszelf en het dan in liefde los te laten. Dit is ongelofelijk zwaar werk maar wel nodig willen we verder evolueren.

  Ik hoop dat je geen medicijnen slikt vanwege een aangeprate depressie, die bemoeilijken en verlengen je proces alleen maar. Sterker noch, ze kunnen er zelfs voor zorgen dat je totaal voorbij de werkelijke oorzaak van wat je nu allemaal voelt gaat. Als je een pep middeltje nodig hebt dan weet ik nog wel wat natuurlijke middeltjes voor je. Ik wens je heel veel sterkte, licht en liefde toe en weet zeker dat je dit kunt en mocht je willen kletsen of vragen hulp nodig hebben, stel ze. 😉

 2. Het valt mij op dat er veel bloggers zijn die niet lekker in hun vel zitten.. ook ik ben de laatste tijd wisselend qua stemming. Gisteren had ik ook zo een dag dat ik het ook niet meer wist. Teneergeslagen, niets is leuk terwijl ik het goed heb. En dan voel je je weer schuldig, want waar komt dat toch steeds vandaan?
  Ik heb ook eens met een psycholoog gepraat, niets mis mee, maar ik schoot er weinig mee op.
  Ik ga gewoon door met wat ik doe (maar ook ’s middags slapen helpt) en ik merk dat het dan vaak weer wat beter gaat. Bij mij wisselt dat enorm van dag tot dag.
  ik wens je sterkte, laat het gevoel over je heen komen en accepteer het. Laat gewoon komen, huil desnoods, dan raak je ook veel stress kwijt. Veel mensen hebben er last van en het komt vast goed. (ik denk even hardop positief voor je) xxx

 3. Ja, ook ik heb er last van! Sport nu ook maar inderdaad ook midden in een ja ik wil het niet noemen maar ‘depressie’. En zoek dan maar is uit hoe je hieruit komt! 🙁 Veel sporten helpt bij mij wel enorm!

 4. Van mij zul je geen vooroordeel krijgen. Het tegen gestelde. Ik heb echt heel erg veel depressie om mij heen gezien. En ben er zelf ook vaak aan ten onder gegaan. Depressie is heel erg. Heel naar. Ik weet zeker dat je eruit komt. Als je er maar aan toe geeft en praat. Veel praat. Dikke knuffel!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*