Help! Je hebt me ontvriend!

Ja, ik zal maar gelijk met de deur in huis vallen. Ik heb mijn Facebook een beetje opgeruimd. Ik vond dat erg nodig.  Ontvrienden, ik vind het een vreselijk woord, maar toch heb ik me er “schuldig” aan gemaakt.

Ik wil niet meer leuk gevonden worden

Lange tijd zag ik Facebook meer als een verzamelsite. Ik verzamelde daar vrienden en hoopte leuk gevonden te worden. Ik wilde sowieso altijd in mijn leven al aardig en leuk gevonden worden. Iets met onzekerheid ofzo. Anyway, ik werd ook weleens ontvriend. Ik begon dan vreselijk te twijfelen aan mezelf. Toen het pasgeleden weer gebeurde, nam ik een besluit. Ik wilde af van het “verzamelen” en wilde alleen de mensen op facebook die ik de moeite waard vond.

Sorry? De moeite waard?

Ja, precies zoals ik het zeg. Soms groei je te ver uit elkaar, spreek je elkaar niet meer, maar moet je wel vriendjes blijven op Facebook. Maar kan iemand mij uitleggen waarom? Ik stuur toch ook geen verjaardagskaart meer naar mensen die ik al 10 jaar niet meer spreek? Daarnaast zijn er ook mensen die blijkbaar roddels over mij verspreiden. Maar waarom zou ik je dan als Facebook vriend behouden? Met de hoop dat je normaal doet? Nee, ik hou niet van schijnheilige mensen, sorry.

Gelukkig is de laatste groep niet zo groot. Met de meeste mensen ben ik gewoon uit elkaar gegroeid. De meeste mensen die ik heb ontvriend, vind ik nog gewoon aardig. En ik denk dat uit elkaar groeien ook een proces is die bij het leven hoort. Niet iedereen bewandelt hetzelfde pad in het leven.

Ben jij weleens ontvriend?

10 Comments

 1. Goedemorgen Irene, ja ik ben wel eens ontvriend, meer dan een keer zelfs. 😂
  Ik begrijp het ook niet die verzamelwoede van mensen om zoveel mogelijk mensen te verzamelen die je volgen. Ga je die werkelijk allemaal dagelijks na? daar heb je gewoon een hele dagtaak aan. Ik had vorige jaar iemand op twitter die zei, o jij hebt zo weinig volgers dus je bent niet interessant. Ik had zoiets van huh? Ik zit niet op twitter om interessant te zijn. En ja, ik ontvolg zelf ook wel eens mensen bijv. als ik heel lang niet meer van ze hoor. Ik wil geen mensen verzamelen om interessant te zijn of zo. Als niemand mij zou volgen zou ik het ook niet erg vinden, ik post wel door en ik weet dat het gelezen wordt door heel veel mensen. En idd, soms groeien mensen uit elkaar, dat is heel natuurlijk. Jouw levenspad is niet het levenspad van een ander. Heb een mooie dag. 😉

  • Irene

   Haha ik denk dat de verzamelwoede misschien wel vaker voorkomt uit onzekerheden. Bizar persoon op twitter, die is niet helemaal van de wereld. Ik lees je stukken graag.

 2. Ontvriend? Vast wel, maar ik kijk niet naar die cijfertjes. Ik vind al langer niet meer belangrijk of iemand me wel of niet leuk vind. Als de belangrijke mensen, zij die er voor mij toe doen, mijn vriend maar willen blijven. Dat is het echte kringetje dat in mijn leven telt + dat ik mezelf te vriend hou. Hahaha….

 3. Ik let daar eigenlijk niet meer op, in het begin wel. Ik ruim ook vaak mijn FB op, teveel updates en dan kom ik niet meer toe aan de mensen die ik echt wil blijven volgen, af en toe gewoon doen, geeft ook ruimte in je hoofd vind ik altijd 🙂

 4. Ik ben vast wel eens ontvriend, maar ik lig daar dus echt niet wakker van.
  Ik heb ook al ontvriend, om dezelfde redenen die jij geeft.
  De pagina van de blog is dan toch wel ‘handiger’

 5. Sheila

  Ik houd me er niet eens zo mee bezig. Dat komt ook omdat ik alleen mensen accepteer die ik persoonlijk ken of waar ik echt iets mee heb. Ik accepteer niet random mensen en ook zitten er geen collega’s op mijn Facebook. Ik houd ook eens een grote schoonmaak. Zo ontvriende ik eens iemand en die was behoorlijk gepikeerd. Maar ze reageerde nooit op mijn posts, dus ik dacht… doe even normaal. Als mensen niet actief mij volgen en geen contact met me maken, dan haal ik ze uit mijn lijst. Zo had ik een vriendin die nooit iets liet horen, behalve als ik eens een taalfout maakte. Als ze reageerde was het iets negatiefs. Dus daar had ik geen zin meer in.

  • Irene

   Goed van jou dat je niet iedereen accepteert. Ja ik heb ook gemerkt dat niet iedereen er even gecharmeerd van was. Maar het is mijn leven en mijn facebook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*