De grote balans tag!

Hallo lieve lezers,

Vandaag heb ik wat leuks voor jullie in petto. Ik heb namelijk een nieuwe tag ontworpen. Deze tag gaat over balans in je leven. Hierbij de vragen:

Welk boek lees je momenteel?

Ik lees: Nooit meer te druk van Tony Crabbe. Ik wil later ook een review over schrijven.

Waarvan wordt je echt zen?

Ik wordt echt zen van iets doen, waar geen druk achter ligt. Zoals het tekenen van een mandala, een puzzel leggen of het lezen van een goed boek.

Veel of weinig prikkels?

Weinig graag! Ik kan niet zo goed tegen prikkels. Ik heb vaak ook even een momentje nodig om bij te komen nodig, als ik in een omgeving met veel prikkels ben geweest. Ik hou er ook vaak rekening mee, dat ik bijvoorbeeld boodschappen ga doen, wanneer het rustig is.

Loop jij jezelf vaak voorbij?

Ja nog steeds! Weet je, in deze wereld valt zoveel te kiezen! En ik wil het allemaal. Daarnaast laat ik me vaak niet kennen, waardoor ik veel te veel hooi op mijn vork neem. Ik ben hier wel actief mee bezig geweest, maar ik ga nog steeds vaak de mist in.

Wat vind jij van carrière maken?

Soms denk ik dat ik in de verkeerde tijd geboren ben. Ik heb weinig met carrière maken en feminisme. Ik werk het liefst met mijn handen en ik vind het belangrijk dat werk gewoon zinvol is. Ik vind het altijd zo’n onzin dat kinderen per sé naar de havo of vwo moeten. Ik heb zelf havo en daarna een tijdje HBO gedaan, maar ik was totaal niet gelukkig op het HBO. Ik denk altijd maar, we kunnen wel allemaal carrière maken omdat dat maatschappelijk gezien, van ons verwacht wordt, maar we hebben alsnog schoonmakers, postbodes en magazijnmedewerkers nodig. Overigens heb ik niets tegen mensen die wel carrière maken, maar laat iedereen doen, wat hij/zij ligt.

Kun je goed kiezen?

Nee, ik wil het liefst alles tegelijk. Op de middelbare school kon ik ook al niet kiezen. Ik heb nog steeds spijt van het profiel wat ik destijds gekozen heb.

Waarvan raak je gefrustreerd?

Ik hou van rust en reinheid en ik kan slecht tegen oneerlijkheid. Ik kan vreselijk gefrustreerd raken van moeders die met hun kroost gaan boodschappen doen en het normaal vinden dat hun kroost de halve winkel bij elkaar gilt. Ik wordt ook chagerijnig van mensen die je ’s nachts wakker maken(hallo, ik heb mijn slaap heel hard nodig om een beetje te functioneren). Daarnaast kan ik er niet tegen als mensen oneerlijk behandeld worden.

Heb je het gevoel een goede balans te hebben gevonden in je leven?

Een beetje. Qua werk heb ik nu een veel betere balans. Maar soms mag ik nog wel iets meer rust nemen. Ik wil nog wel eens extra veel schoonmaken in huis nadat ik gewerkt heb en dan ben ik bekaf.

Heb jij een goede balans in je leven?

P.s. Heb jij een website/blog en wil je graag deze tag overnemen? Leuk! Laat dan even een reactie achter, dan kan ik ook jouw antwoorden lezen.

2 Comments

  1. Ik denk het niet, want ik loop mijzelf ook vaak voorbij.
    Ik neem e weinig tijd om gewoon eens helemaal niets te doen, dat vind ik nog steeds moeilijk. Ik ben het zo met je eens over carrière en dergelijke, er word zoveel druk gelegd op mensen en iedereen legt zichzelf zoveel druk op. Het gevoel dat je anders niet meetelt. En nu hebben ze mensen tekort in technische beroepen was laatst in het nieuws, automonteurs en dergelijke. Zal je altijd zien 😉

  2. Ik kan ook heel slecht tegen oneerlijkheid. Ik neem het dan ook meteen op voor andere mensen, als ik merk dat ze het zelf niet durven/kunnen. Daarom waarschijnlijk ook dat ik als goed doel het meeste heb met een mensenrechten organisatie. Dat ligt dicht bij mijn hart.

    Ik heb in ieder geval een goede balans in mijn leven. Daar ben ik erg tevreden over. Ik werk, maar heb ook genoeg ruimte over om te genieten van mijn gezin en van het reizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*