De dag dat ik 7,5 km kon hardlopen

Taddddddddaaaaa. Ja ik zou er bijna een feestje van maken. Maar hee, ik ben ook echt wel een beetje trots op mezelf. Stiekem dan hè. Afgelopen zondag was het eindelijk zover. Ik liep voor het eerst 7,5 km hard.

Nieuwe start

Nou ja, eigenlijk was het niet voor het eerst. Ik heb vroeger veel hardgelopen. Maar ik ben heel lang gestopt geweest. Ik heb toen met mezelf afgesproken, dat dit mijn nieuwe prestaties zouden worden en dat het verleden niet meetelde. Toch bleek dit in de praktijk niet heel simpel.

Dus ik liep voor het eerst 7,5 km hard

Na ruim een jaar kan ik accepteren dat dit nu mijn resultaten zijn en vergelijk ik niet meer met vroeger. Een hele stap voorruit dus. Want ik moest van ver komen. Ruim een jaar geleden lag ik nog oververmoeid in bed, toen ik besloot het roer om te gooien. Ik begon met een minuutje lopen en daarna 2 minuten wandelen. Dit bouwde ik uit naar zelfs 5, daarna zelfs 10 minuten. Totdat ik de magische 5 km kon lopen. Ik heb heel lang uiteindelijk op de 5 km gezeten, tot de laatste 2 maanden.

Mijn lichaam is sterker geworden

Ik merk dat het hardlopen mijn lichaam sterker heeft gemaakt. Ik loop nog steeds op hartslag, maar ik loop steeds verder en ook steeds sneller. Ik begon met 8 km/h en nu loop ik regelmatig 10 km/h. Ook merk ik aan mijn hartslag dat mijn lichaam herstelt tijdens het lopen. Hoe vet is dat! Ik ben nog steeds heel blij dat ik het boek van Stans van der Poel heb gelezen.

Mijn volgende doel?

Heb ik ook een volgend doel? Jazeker! Ik wil graag 10 km hardlopen. Niet voor een wedstrijd ofzo. Maar het is een leuk rondje bij mij in de buurt door de polder. En dat wil ik heel graag kunnen lopen.

Doe jij aan sport?

7 Comments

 1. Wat goed, Irene! Ik stel het wandelen maar steeds uit, best stom van mij. Zeker nu het zonnetje weer te zien is dan wil ik zo graag naar buiten!
  Maar je inspireert mij wel, ook omdat je juist van zover moest komen. Ik moet gewoon doorzetten en het doen, net zoals jij!
  Super hoor, nu voor de 10 kilometer!

 2. Leuk geschreven Irene! Ik moet eerlijk zeggen dat ik een hekel heb aan hardlopen, gewoon niet mijn ding… Ik heb vroeger altijd aan Waterpolo gedaan, helaas door omstandigheden gestopt. Ik mis het zwemmen toch weer, dus binnenkort maar weer eens een zwembad bezoeken haha! 🙂

  Liefs
  X

 3. wow, 7,5 km, that’s pretty good ! :))…maybe i get this, too, in some weeks 😀 :D…but it’s motivation for me! So thank you very much and have a nice evening! Best wishes from ferienwohnung meraner land ;)…yours, Maren <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*