Ben ik van de aardbodem verdwenen?

Ik weet het, het is stil. Het is stil op mijn blog, maar ook op social media. Ben ik van de aardbodem verdwenen? Nee absoluut niet. Ik vertel graag hoe het zit.

Ik werd moe van de online wereld

Ik weet het, het klinkt best raar. Zeker voor iemand die graag online was. Maar ik werd moe van het hele online gebeuren. Ik werd moe van alle negatieve energie. Vooral op feestboek. Ik wilde eigenlijk al veel langer stoppen met feestboek. Het is niet alleen negatief, maar het koste me gewoon ook teveel tijd, omdat ik toch verslavingsgevoelig ben. Toen ik een week geleden stopte, beviel het me zo goed, dat ik ook minder ging bloggen

Vind ik bloggen niet leuk meer dan?

Natuurlijk wel. Ik schrijf, omdat ik het leuk vind. Maar het moet geen moeten worden. En ik had dat wel. Plus dat meer dan de helft van mijn bezoekers van feestboek afkwamen. Dus ik vond dat het best wat rustig aan mocht. En ik wil het best wel weer oppakken, maar ik weet op dit moment ook niet zo goed welke richting ik op wil met mijn blog.

En nu?

Ik geniet met volle teugen van mijn vrijheid. Ik brei nu meer, ik lees boeken en ik wil binnenkort graag weer aan de slag met de naaimachine. Ik heb nu alleen nog Twitter. Maar daar zit ik niet zoveel op. Ik merk nu dat er meer is als een online leven.

10 Comments

 1. Heerlijk om andere dingen te gaan doen.Ik heb ook constant het voornemen om de naaimachine weer te pakken. Breien deed ik vroeger, en haken en knutselen.
  Ik vind tegenwoordig Facebook ook weinig meer, vroeger wilde ik alles lezen, nu besteed ik er heel even aan en dan vind ik al meer dan genoeg.

 2. Ha precies wat ik je pas al schreef, niets moet. Gewoon doen waar jij zelf zin in hebt. Heb je zin een blogje te schrijven dan schrijf je een blogje, ga je liever breien of naaien dan doe je lekker dat. Er is niets in ons leven dat echt moet, soms zijn dingen nodig maar er is niets dat moet en zolang je dat in je achterhoofd houd kun je vrij laveren in de richting die jij voor jezelf wenst. Geniet ervan Irene. 😘 πŸ˜‰

 3. Inderdaad gewoon doen waar jij zin in hebt. Bloggen of breien, als jij er maar blij van wordt. Ik begrijp wat je bedoelt met die online wereld. Ik heb er de laatste tijd ook minder behoefte aan. Facebook gebruik ik enkel voor mijn blog.

 4. Ik begrijp je zeker. Als het bloggen een ‘moeten’ gaat worden, is voor mij de lol er ook van af. En een teken dat ik moet stoppen. Dus om dat te voorkomen, blog ik dus met een lage frequentie. Dan zit er niet zo’n druk achter en blog ik alleen wanneer ik ook iets te vertellen heb. En dat van Facebook snap ik ook.

 5. Neem je tijd. Ik herken het wel. Ik word er soms ook moe van… loslaten is moeilijk. Het is dus echt heel knap dat je die stap terug durft te nemen.

 6. Ook dat is een keus!
  Ik blog bewust 1x per week op een vaste dag. Dat geeft mij en mijn lezers duidelijkheid. En ik vind het heerlijk!
  Jij hebt een andere weg gekozen en die is goed! Want jouw weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*